Kuulumisia

Ihan ensimmäisenä pakko hehkuttaa, viikko täynnä savuttomuutta ja säästöä nyt jo n. 35€ 💪 Huomaan sen aivan konkreettisesti, että rahaa ei tosiaan kulu niinkun ennen. 

Budjettikauden viikkoa 1/4 jäljellä 2 päivää, ti-ke, ja rahaa käytettävissä 50,48€. Aika huikeeta, no spend-päiviä tälle viikolle on kertynyt 2. Luulen että huomisesta tulee kolmas ja säkällä keskiviikkonakaan ei tarvitse ainakaan mitään suurta ostaa, korkeintaan pari maitoa tms pikkujutskaa. Joten, näillä näkymin hyvä summa ylijäämää tiedossa. Siirtelen osan puskuriin ja osan luottokortti 2:n ensi kuun lyhennystä odottelemaan. 

Tän kuun sivuduunit taitaa olla paketissa ja ensi kuun nettosumma kokonaisuudessaan on arviolta n. 2800€. Toi on mulle aivan huikee summa, ja tarkoittaa sitä että mätkysumma on kokonaisuudessaan kasassa, pääsen syyskuun puskuritavoitteeseen joka on 1000€, ja muillekin tileille saan mukavasti kerrytettyä hilloo. Mutta tarkat summat vasta ensi kuun puolella kun saan 2.duunin palkkalaskelman.

Ainiin, eilen sain jonkun intopiikin taas hakea pienempikorkoista lainaa pankilta jolla maksaisin pois luottokortti 2:n ja nykyisestä joustoluotosta oman osuuteni (se exän kanssa yhteinen joustis). Hain sitä pankista, jossa kävin alustavissa lainaneuvotteluissa kevättalvella ennen koronaa. Olen toiveikas, mutta tokikaan en liian. Ainakaan eivät heti torpanneet tätä, kuten oma tämänhetkinen pankki teki kun yritin omaa joustoluottoa hakea samasta syystä 😎 pystyisin 10 000€:n lainan maksamaan suhteellisen nopeasti takaisin, koska lk 1 lyhennän tällä hetkellä 230€, lk 2 (vähintään) 105€ ja puskuriin olen budjetoinut 150€/kk. Nyt kun saan syyskuussa 1000€ kasaan puskuriin, irroitan budjetoidusta summasta 100€ lainojen lyhennykseen. Lk 1 on maksettu marraskuussa, jonka jälkeen pystyn keskittämään kaiken tämän maksukyvyn yhteen lainaan, se tekee yhteensä 230+105+100=435€! Lisäksi siirrän yhteiselle lainatilille joka kk 840€ josta siis lyhennetään sitä yhteistä luottoa 400€/kk. Eli sinne tarvitsisi kuussa laittas 200€ vähemmän ja tämänkin summan voisi jatkossa tunkea siihen yhteen ainokaiseen lainaan, yhteensä 635€/kk mahdollisuus lyhentää! Mieluummin maksaisin sitä pienempikorkoista yhtä lainaa ja jos talon myynnistä voittoa sattuisi tulemaan, lopun kuittaisin sillä 😊 No, katsotaan mitä pankista vastataan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Budjettikuukauden viikko 2/4

Budjettikuukauden viikko 1/4 katsaus