Mietteitä

Oli tarkoitus tänään listata nuo velkojen summat, mutta päädyin siihen, että kirjoitan ne tänne ylös sitten kuun vaihteen jälkeen kun korot ovat selvillä ja täysin reaaliaikainen tilanne tiedossa. Mutta velkoja on tällä hetkellä tällainen lista;
- Luottokortti 1 (luottoraja 1000e)
- Luottokortti 2 (luottoraja 5000e)
- Kulutusluotto (yhteinen ex-puolison kanssa)
- Asuntolaina (yhteinen ex-puolison kanssa)

Nyt keskityn kuolettamaan nuo henkilökohtaiset velat, eli luottokortit. Ne eivät kumpikaan ole tapissa tällä hetkellä, kortti 2 ei ole koskaan ollutkaan. 1 on tähän mennessä ollut melkein joka kuukausi, paitsi nyt olen kiristänyt menoja ja turhaa kuluttamista niin, ettei sitä tarvitsisi enää käyttää.

Kuukausittain siirrän n. 840e yhteiselle lainatilille, josta lyhenee kulutusluotto 400e/kk ja asuntolainassa on tällä hetkellä joustolyhennys käytössä eli maksetaan minimissään korot ja niiden päälle satunnaisesti jotakin. Myös yhteiset laskut menevät tältä tililtä.

Tuloja kuukaudessa nettona on vähintään 2150e ja tähän päälle vaihtelevasti sivutyön tulot. Nettotulot eivät siis järin massiiviset ole, mutta kyllä niillä velkoja lyhentää ja hieman säästääkin muiden menojen jälkeen.

Olemme laskeneet, että asunnosta on saatava sen verran, että se kattaa jäljellä olevan asuntolainan sekä tuon yhteisen kulutusluoton. Pyyntihinta on realistinen, joten asuntolaina olkoon lyhennysvapaalla ja toinen laina lyhenee tuossa sivussa. Siihen en sen tarkemmin puutu tässä blogissa, koska se tosiaan ei ole yksin minun lainani ja näin ollen en yksin pysty vaikuttamaan sen lyhennysmääriin kuukaudessa.

Keskityn siis luottokorttien maksuun sekä puskurin kerryttämiseen.

Säästöjen tilanne on tällä hetkellä seuraava;

- Puskuri 150e
- S-tili 152,17e (tänne tulee ainoastaan bonukset)
- Käteissäästö 50,61e (tämä koostuu mm. myydyistä tavaroista)

Lisäksi kuukausittain laitan joitakin summia sivuun erillisille tileille mm. auton menoja varten, vakuutuksiin, kiinteistöveroon sekä huvirahastoon 😊 vakuutukset menevät toistaiseksi yhteiseltä lainatililtä, mutta jos näyttää siltä että vakuutuskuussa ei tuo siirrettävä 840e riitä kaikkiin menoihin, voin täältä siirtää lisää. 

- "Vakuutus"-tili 100e
- Huvirahasto 93,21e

Olen lisäksi ottanut testausmielessä käyttöön itselleni viikkobudjetin. Kun kuukauden tulot on selvillä, lasken paljonko jää pakollisten menojen jälkeen rahaa. Tästä jäljelle jäävästä rahasta lasken itselleni viikkobudjetin, pyrin siihen että se olisi n. 150-200e. Jos/kun tämän jälkeen jää vielä viivan alle, se menee lisäksi puskuritilille (puskuritilille siirto on laskettu myös ns pakollisena menona ennen viikkobudjetin laskemista). Tässä kuussa viikkobudjetti on 146e ja joitakin senttejä päälle. Viime viikko meni hyvin mutta tällä viikolla kitkutellaan koska vein lapset viikonloppuna pieneen reissuun ja se söi hieman tämän viikon rahoja jo valmiiksi 😄

Tänään sain käteissäästööni 25e kun keräsin ämpärillisen marjoja ja myin ne. En itse välitä noista viinimarjoista niin pienen summan saa kun viitsii silti niitä keräillä. Tarvitsen kipeästi myös jotakin luettavaa rahaan/velkoihin/säästämiseen liittyen, joten tilasin Adlibrikseltä kirjan Kaikki rahasta. Kuulemma aika kevyttä luettavaa joten sopii vallan mainiosti tähän hetkeen. Kirja oli tarjouksessa ja postikuluineen maksoi vain 7e. 

Viikonloppuna pääsen painamaan lisätienestiä, joten myös syyskuun lisätulo on ainakin jokseenkin turvattu, kiitos lauantain pitkän vuoron 😊 ensi viikolla saan myös elokuussa maksettavan sivuduunin palkkalaskelman, joten pääsen suunnittelemaan elokuun menot pennilleen 👌

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Budjettikuukauden viikko 2/4

Tulot ja menot 20.8.-17.9.20

Kuulumisia